Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

169,99
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
Hoeveel verf heb ik nodig?

Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel is met water te verdunnen en carbonvezelversterkte epoxyharsvloercoating voor garages, magazijnen en kelders. Twee componenten (2K).

 

Toepassing Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

Op alle minerale ondergronden en gietasfalt, binnen, die gering tot matig worden belast. Geschikt voor garagevloeren, fietsenkelders, was- en sanitaire ruimten. Vanwege de minimale uitstoot van schadelijke stoffen bijzonder geschikt voor toepassing in openbare ruimten, scholen, kinderdagverblijven etc.

 

Eigenschappen Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

  • bijzonder goed slagvast
  • goed te reinigen
  • hoge slijtweerstand
  • geringer slijtage
  • waterdampdoorlatend
  • bestand tegen weekmakers / autobanden
  • minimale emissie, tetest op schadelijke stoffen
  • toegelaten door Deutschen Institut für Bautechnik

 

Materiaalbasis Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

Met water te verdunnen 2K-Epoxyhars

 

Inhoud Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

5 en 10kg

 

Kleuren Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

Kieselgrau, Betongrau of Collor Express

 

Opslag Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

Koel, droog en vorstvrij bewaren. In gesloten verpakking 12 maanden houdbaar. Bij lage temperaturen het materiaal voor de verwerking bij 20 °C opslaan.

 

Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel Bestand tegen chemicaliën

 

Geschikte ondergronden Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen zoals: losse delen, stof, oliën, vetten, rubber en andere stoffen waarop geen hechting wordt verkregen. De hechting op reparaties op basis van cement en kunststof voo af testen. Harde coatinglagen en vloeren die behandeld zijn met een curingcompount grondig mechanisch schuren en de hechting vooraf testen. Minerale ondergronden binnen zoals beton, dekvloeren van cement, magnesiet en anhydriet en gietasfalt. De ondergrond moet een treksterkte hebben van ≥ 1,5 N/mm², de laagste waarde moet minimaal 1,0 N/mm² zijn. Vochtgehalte ondergrond: Beton en cementdekvloer max. 4 gew.% (CM-methode) Anhydrietvloer max. 1,0 gew.% Gietasfalt moet voldoen aan de hardheidsklasse GE 15 en mag onder de plaatselijk geldende omstandigheden en mechanische belasting niet vervormen.

 

Voorbereiding van de ondergrond Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

De ondergrond naar de gestelde eisen volgens een geschikte methode reinigen, zoals kogelstralen, frezen of diamantschuren. Niet draagkrachtige, sterk vervuilde oppervlakken met bijv. oliën, vetten, rubber en andere stoffen waarop geen hechting wordt verkregen, moeten grondig mechanisch worden voorbehandeld. Olievlekken, rubberen strepen, chloride (dooizout) met een speciaal reinigingsmiddel goed schoonmaken. 1K-verflagen en slecht hechtende 2K-verflagen altijd geheel verwijderen. Bij gietasfalt moet toegevoegd materiaal na voorbehandeling voor minimaal 75% zichtbaar zijn. Glashoudende oppervlakken en harde 2K-verflagen reinigen, schuren, mat stralen of een grondlaag aanbrengen met Disbon 481 EP-Uniprimer.
Reparaties uitvoeren met Disbocret PCC-Mörteln of met Disboxid 438 EP-Spachtel. Siliconenhoudende producten niet toepassen om onthechting te voorkomen.

 

Verwerking Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

Disbopox 442 met de kwast, roller (polyamide met een vachtgrootte van 11 mm en verfrooster) of spuitapparatuur (Airless, zonder filter, min. 50 bar, nozzle 0,015–0,017 inch, spuithoek 45° + narollen) aanbrengen. Voor een egaal eindresultaat altijd nat-in-nat werken, Bij rollen het materiaal gelijkmatig aanbrengen (voorgeschreven verbruik aanhouden) en in een kruislaag narollen. Bij grote oppervlakken voldoende personeel inzetten, de vloer in vlakken indelen. Altijd materiaal van dezelfde charge verwerken.

 

Opbouw van verfsysteem Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

Grondlaag
Op minerale ondergronden een grondlaag aanbrengen met Disbopox 443 EP-Imprägnierung. Het materiaal met een borstel goed in de poriën wrijven.
Op gietasfalt een grondlaag aanbrengen met Disbopox 442 GaragenSiegel, verdund met ca. 5-10% water. Oneffen, fijnruwe minerale ondergronden:
Egalisatiemortel maken van: Disbopox 442 GaragenSiegel: 1 gew.-deel Disboxid 942 Mischquarz: 1 gew.-deel Egalisatiemortel op de voorgestreken ondergrond gieten en met de spaan gelijkmatig verdelen. Op de korreldikte afschrapen. De laagdikte van de egalisatiemortel is max. 2 mm. Om antislip te verkrijgen de egalisatielaag vervolgens met Disboxid 942 Mischquarz afzanden. Grote onefenheden in de ondergond en spaanslagen kunnen zichtbaar blijven. Zonodig een extra egalisatielaag aanbrengen. Op grote, ruwe en ondergronden met veel poriën een egalisatielaag aanbrengen van:
100 gew. delen Disbopox 453 Verlaufschicht 2 gew. delen water 20 gew. delen Disboxid 942 Mischquarz. De egalisatielaag op de ondergrond gieten, met de spaan gelijkmatig verdelen en op de korrel afschrapen.

Tussen- en afwerklaag
Een tussen- en afwerklaag aanbrengen met Disbopox 442 GaragenSiegel, onverdund. Op een afgezande ondergrond moet de tussenlaag met 5% water worden verdund. Bij intensieve kleuren (bijv. geel, oranje en rood), grote kleurcontrasten en/of extreme belasting zijn meerdere lagen noodzakelijk. Eventueel een goed dekkende grondkleur toepassen.


Decoratieve afwerking
Voor een decoratieve afwerking in de nog natte laatste laag Disboxid 948 Color-Chips strooien en na drogen afwerken met Disbopur 458 PU-AquaSiegel, zonodig vermengd met 3 gew.% Disbon 947 Slidestop voor een antislipafwerking. Alternatief is het instrooien van chips zonder afwerklaag met Disbon 8255 FastChips.

 

Verbruik Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het onject. De verbruikswaarden van de afwerklaag zijn afhankelijk van de mate van afzanden,
temperatuursinvloeden, wijze van applicatie, soort gereedschap en het gebruikte zand. * Bij contact met banden kan verkleuring optreden.

 

Verwerkingstijd Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

Bij 20 °C en 60 % relatieve luchtvochtigheid ca. 90 minuten. Het einde van de verwerkingstijd is door verandering van de viscositeit optisch zichtbaar.
Hogere temperaturen verkorten, lagere verlengen de verwerkingstijd.

 

Verwerkingsomstandigheden Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

Minimaal 10 °C en maximaal 30 °C voor materiaal, omgeving en ondergrond. De relatieve luchtvochtigheid mag niet meer dan 80% bedragen. De temperatuur van de ondergrond moet altijd minimaal 3 °C boven het dauwpunt liggen. Tijdens het uitharden voor voldoende afzuiging en aanvoer van frisse lucht zorgdragen. Door verdampen van het vocht uit het materiaal stijgt de luchtvochtigheid.

 

Wachttijd Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

De wachttijdtussen de lagen bij 20 °C minimaal 16 uur en maximaal 48 uur.
Bij een langere wachttijd het oppervlak opruwen. Hogere temperaturen verkorten, lagere temperaturen
verlengen de wachttijd.

 

Droogtijd Caparol Disbopox 442 GaragenSiegel

Bij 20 °C en 60% relatieve luchtvochtigheid te belopen na ca. 16 uur, mechanisch, chemisch en volledig uitgehard na 7 dagen. Lagere temperaturen verlengen de droogtijd. Tijdens het uitharden (ca. 24 uur bij 20 °C) de coating tegen vocht beschermen. De hechting en/of het eindresulaat kan nadelig beïnvloed worden.