Behang benodigdheden

Categorieën & filters
26 producten
per pagina
26 producten
per pagina

Wat heb je allemaal nodig om te gaan behangen. 

Plamuurmes: Omdat behang alleen op een egaal oppervlak mag worden aangebracht, is de spatel ideaal om de muur voor te bereiden. Oude behangresten kunnen worden afgeschraapt en verdere oneffenheden kunnen worden verwijderd. Als er gaten en scheuren in de muur zitten, kunnen deze perfect worden schoongemaakt met een spatel en plamuur.

Duimstok of in ieder geval een gereedschap om mee te meten: Een duimstok is nodig om de muur en de banen te meten.

Stanleymes: Een goed Stanleymes is een belangrijk onderdeel van de behang gereedschap. U kunt het gebruiken om na het opmeten de behangbanen te snijden. Het is wel belangrijk om een stevige ondergrond te gebruiken. Een Stanleymes is zeer praktisch om lichtschakelaars en stopcontacten vrij te snijden. Als u rafelig behang wilt voorkomen, moet u de messen van uw Stanleymes regelmatig vervangen. U kunt dit doen door het mes af te breken op het vooraf bepaalde breekpunt.

Waterpas: Omdat u wilt dat het resultaat mooi recht is, mag een waterpas voor het meten, markeren en plakken van de banen niet ontbreken.

Behanglijm: Plaksel wordt natuurlijk gebruikt om het behang op de muur te bevestigen. Zorg er wel voor dat u het juiste plaksel gebruikt en lees de informatie van de fabrikant in de bijsluiter. Universeel plaksel is geschikt voor alle behangsoorten.

Emmer: Een grote emmer en een roerstok zijn ook belangrijke items voor het mengen van het plaksel.

Roller: Als het plaksel eenmaal is gemengd, moet het natuurlijk op de muur worden aangebracht. De beste manier om dit te doen is met een vachtrol of een schilders rol.

Aandrukroller: Gebruik de roller om het behang voorzichtig van boven naar beneden glad op de muur te rollen. Dit geeft een mooi resultaat en drukt eventuele luchtbellen onder het behang uit.

Behangstrijker: Met dit behanggereedschap drukt u het behang in hoeken en op randen. Zorg ervoor dat u het alleen gebruikt op slijtvast behang, want het is vrij hard.