Trae Lyx Naturel Finish

45,79
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
Hoeveel verf heb ik nodig?

Trae-Lyx Naturel Finish 2K - Ultra Mat productinformatie

Trae-Lyx Naturel Finish beschermt wanden en geeft deze een ultra matte uitstraling. Het is een watergedragen, oplosmiddelvrije 2-componenten toplaag op polyurethaanbasis. Trae Lyx Naturel Finish is geschikt voor wanden, die zijn afgewerkt met latex, stucwerk en spack. Het is ook te gebruiken als afwerking van minerale ondergronden (vloeren en finishes met betonlook) Ten slotte is het te gebruiken als afwerklaag voor wanden in een donkere kleur.

Trae-Lyx Naturel Finish is geurarm, kras en slijtvat, niet vergelend, oplosmiddelvrij, prettig om te verwerken en is van professionele schilderskwaliteit. 

Deze coating kan je het beste aanbrengen met een Microfibre Roller, acrylkwast en/of beitskwast. TRAE-Lyx adviseert zelf om een Microfibre roller toe te passen. 

Inhoud van pot + verharder is samen 750 ml of 2,5 Liter. 
Trae-Lyx Naturel Finish is gebruiksklaar. Niet verdunnen, omdat dan de nauwkeurig afgestemde balans van eigenschappen nadelig beïnvloed wordt.
Verharder voor gebruik goed schudden (verharder moet dun vloeibaar zijn). Voeg de verharder toe aan de Trae-Lyx Naturel Finish basis. Meng direct goed door. Wacht circa 10 minuten en roer nogmaals goed door alvorens te verwerken. 
Door het melkachtige uiterlijk van Trae-Lyx Naturel Finish ontstaan tijdens het rollen wittige waasplekken, die tijdens het drogen geheel verdwijnen.
Na 6 uur droging is de verf pas overschilderbaar.
Bij een lagere temperatuur en/ of hogere relatieve luchtvochtigheid vertraagt de droogtijd. Altijd pas een volgende laag aanbrengen als de vorige laag volledig droog is.
Maak nooit meer aan dan in de verwerkingstijd verwerkt kan worden. Niet verwerken bij (vloer/wand) temperatuur lager dan 10°C en/ of een relatieve luchtvochtigheid hoger dan 80% RLV. 
Zorg voor voldoende ventilatie (géén tocht!)
Lees voor gebruik het tecnhinis blad voor meer informatie. 

De Trae-Lyx Naturel Finish is meteen gebruiksklaar. Schud de verharder voor gebruik goed, zodat dit dun vloeibaar is. Meng het met de Trae-Lyx Naturel Finish Ultra Mat basis. Na 10 minuten kun je dit nog een keer goed roeren, waarna de verf klaar is om verwerkt te worden. Pas de verf gelijkmatig verdeeld toe. Tijdens het aanbrengen kun je wittige waasplekken zien, maar deze plekken zullen tijdens het drogen compleet verdwijnen. Laat de laag goed drogen voordat je de tweede laag verwerkt.

Overschilderbaar na 6 uur. 

Verkrijgbaar in 750 ml en 2,5 liter verpakking. 

Verwerkingsmethode:

Acryl Kwast of 7-9 mm microvezel roller (100 MU) .

Voorhandeling ondergrond:

De ondergrond dient schoon, droog, was- en vetvrij te zijn. Op onbekende ondergronden een proef opstreek maken. Nieuw aangebrachte lagen stucwerk, spack, latex enz. volledig laten drogen en uitharden.

Verdunnen:

Trae-Lyx Naturel Finish is gebruiksklaar. Niet verdunnen, omdat dan de nauwkeurig afgestemde balans van eigenschappen nadelig beïnvloed wordt.

Verwerking:

Verharder voor gebruik goed schudden (verharder moet dun vloeibaar zijn). Voeg de verharder toe aan de Trae-Lyx Naturel Finish basis. Meng direct goed door. Wacht circa 10 minuten en roer nogmaals goed door alvorens te verwerken. Door het melkachtige uiterlijk van Trae-Lyx Naturel Finish ontstaan tijdens het rollen wittige waasplekken, die tijdens het drogen geheel verdwijnen.
Trae-Lyx Naturel Finish gelijkmatig verdelen en geen plasjes achterlaten.

Verwerkingstijd is 2 – 3 uur bij 20° Celsius.

Bij een lagere temperatuur en/ of hogere RLV vertraagt de droogtijd. Altijd pas een volgende laag aanbrengen als de vorige laag volledig droog is. Maak nooit meer aan dan in de verwerkingstijd verwerkt kan worden. Niet verwerken bij (vloer/wand) temperatuur lager dan 10°C en/ of een relatieve luchtvochtigheid hoger dan 80% RLV. Zorg voor voldoende ventilatie (géén tocht!!) tijdens het aanbrengen en drogen van de lak.

Bij gebruik van meerdere blikken per laag deze eerst samenvoegen en goed roeren.
Laagopbouw: Een slijtvast laksysteem bestaat uit minimaal 3 volle lagen van elk 10 – 12 m²/L.
Applicatie condities:

Minimaal 10°C en maximaal 80% relatieve luchtvochtigheid.

Schoonmaken gereedschap: Met ruim water.

Onderhoud: Trae-lyx Naturel Finish lak dient te worden onderhouden met Trae-lyx Onderhoudsmiddel Naturel.