Caparol Capadecor Calcino Romantico

499,99
Op voorraad

Calcino Romantico
Calcino Romantico biedt met een gevarieerde en aantrekkelijke kleurcollectie uitgebreide mogelijkheden voor zeer natuurlijke wanden. Zo kunt u een robuuste betonuitstraling creëren,
maar ook een authentiek steenachtig oppervlak. Calcino Romantico is samengesteld uit grondstoffen van uitsluitend minerale oorsprong, dit resulteert in een prachtig, natuurlijk mat resultaat met een subtiele glinstering. Daarnaast draagt het bij aan een gezonde woon- en werkomgeving. De fijne kalkdeeltjes nemen vocht op en geven die onder droge omstandigheden weer geleidelijk af. Calcino Romantico reguleert zo de vochtigheid en remt de groei van bacteriën en schimmels.

Toepassing
Minerale plamuur voor het decoreren van wanden en plafonds. Bevat kalk, marmerpoeder en water.
Calcino Romantico geeft een hoogwaardige, decoratieve afwerking in representatieve ruimten zoals
kantoren, ontvangsthallen, conferentieruimten, hotels, banken, notaris- /advocatenkantoren als ook in de privé-sector.

Eigenschappen

Minerale basis
Steenachtig uiterlijk
Bijzonder dampopen
Absorberend 
Eenvoudig te verwerken
Per product op kleur te maken

Verpakking
15 kg emmer

Kleur
Calcino Romantico: Natuurwit 
Kleuren: wordt op kleur geleverd (klaar voor gebruik)

Ondergrond
De ondergrond moet stabiel, draagkrachtig, schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting
verminderen.

Raadpleeg het technisch informatieblad nr. 650 "Ondergronden en voorbehandelingen” voor de voorbehandeling van de ondergrond.Voorbereiding van de ondergrond
Minerale pleisterlagen PI, PII en PIII
Draagkrachtige, normaal zuigende pleisterlagen zonder voorbehandeling schilderen. Poreuze, zanderige of zuigende pleisterlagen impregneren met CapaTex Fix THIX. Een grondlaag aanbrengen met CapaSil Primer.
 
Gips- en spuitpleisters PIV
Voorstrijken met CapaSil Primer. Eventueel op gipspleister aanwezige sinterhuid en scharen afschuren. Het oppervlak stofvrij maken en voorstrijken met CapaTex Fix THIX. 

Gipsbouwplaten
Zuigende platen impregneren met CapaTex Fix THIX. Op sterk verdichte, gladde platen een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.
 
Gipskartonplaten
Eventueel aanwezige scharen afslijpen. Het oppervlak stofvrij maken. Zachte gipsreparaties voorstrijken met CapaTex Fix THIX. Een grondlaag aanbrengen met CapaSil Primer. Platen met in water oplosbare bestanddelen die verkleuren impregneren met IsoGrund Ultra.
Let op: aansluitvoegen zodanig afdichten dat er geen scheurvorming kan optreden.
 
Beton
Eventueel aanwezige resten van ontkistingsmiddelen verwijderen.
 
Goed hechtende verflagen
Matte, matig zuigende oppervlakken zonder voorstrijken behandelen. Glanzende oppervlakken en laklagen opruwen, reinigen en voorstrijken met CapaSil Primer.
 
Niet goed hechtende verflagen
Niet goed hechtende lak-, dispersieverf- of kunstharssierpleisterlagen geheel verwijderen. Op zwak zuigende, gladde oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.
Op zuigende, zanderige of poreuze oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaTex Fix THIX. Niet goed hechtende minerale verflagen mechanisch verwijderen en het oppervlak stofvrij maken. Voorstrijken met CapaTex Fix THIX.Niet goed hechtend behang
Behang volledig verwijderen. Lijm en resten van grondpapier wegwassen.
Impregneren met CapaTex Fix THIX.
 
Oppervlakken met nicotine, water, roet of vet
Oppervlak reinigen met water waaraan een gebruikelijk schoonmaakmiddel is toegevoegd. Voorstrijken met IsoGrund Ultra. Sterk vervuilde oppervlakken schilderen met IsoDeck of IsoDeck Ultra.

Hout en houtachtige oppervlakken
Ondergrond schilderen met de waterverdunbare Capalac Aqua- of Capacryl Aqua-producten. Raadpleeg de desbetreffende informatiebladen.
 
Kleine beschadigingen
Na de vereiste voorbehandeling kleine beschadigingen repareren met Caparol Akkordspachtel, volgens verwerkingsvoorschrift. Indien nodig nogmaals voorstrijken.

Oude spateltechnieken op basis van kalk
Eventueel aanwezige sinterhuid wegschuren. Kan na schuren onvoldoende hechting worden verkregen dan de gehele kalklaag verwijderen en opnieuw opbouwen. Ie er wel voldoende hechting dan voorstrijken met CapaTex Fix THIX. 

Let op!
Bij dunne (< 0,5 mm), hydraulisch drogende en gipshoudende pleisterlagen met een egaliteitsklasse Q2 en Q3 adviseren wij een waterverdunbaar, transparant voorstrijkmiddel toe te passen.

Als alternatief voor de gipspleister (Q3) kan een pasteus, kant en klaar pleistermateriaal worden gebruikt.

Materiaalbereiding
Calcino Romantico is klaar voor gebruik en mag NIET worden doorgeroerd.Verwerkingsmethode
Grondlaag Capadecor CapaSil Primer/DecoGrund
Na de noodzakelijke voorbehandeling van de ondergrond moet altijd eerst een grond- of tussenlaag
worden aangebracht met Capadecor DecoGrund of CapaSil Primer. Oneffenheden in de ondergrond vooraf egaliseren en voorstrijken met Capadecor DecoGrund of CapaSil Primer. Bij pleisterscheuren in de pleistermortel een wapeningsvlies inbedden.

Bouwtechnische scheuren kunnen vanwege hun, soms extreme, werking niet duurzaam en
onzichtbaar worden overbrugd. Na voldoende droging van de grondlaag kan de Calcino Romantico worden aangebracht. Het Calcino-systeem wordt uitgevoerd in twee fases waarbij per fase meerdere lagen worden aangebracht.

Let op!
Gereedschap steeds schoonmaken en voorzichtig behandelen zodat geen beschadigingen
ontstaan. Randen van de emmers schoonhouden zodat er geen harde materiaalresten ontstaan. Bij
werkonderbrekingen materiaal afdekken. Calcino Romantico mag NIET verdund worden.

1. Eerste fase (decoratietechniek Authentico)
Over het gehele oppervlak een pleisterlaag aanbrengen met Calcino Romantico in de gewenste kleur en op korreldikte afschrapen. Na een korte droogtijd de spaanslagen met een lichte druk wegspanen. Gebruik hiervoor de spaan met afmeting 240 x 100 mm.
De laag moet vervolgens minimaal 12 uur drogen om onthechting te voorkomen. Bij koud en vochtige omstandigheden een langere droogtijd aanhouden.

2. Tweede fase (decoratietechniek Authentico)
Over het gehele oppervlak een pleisterlaag aanbrengen met Calcino Romantico in de gewenste kleur en op korreldikte afschrapen. 
Na een korte droogtijd de laag met de zijkant van de spaan onder een hoek van 90 ° in korte slagen bewerken.  Gebruik hiervoor de spaan met afmeting 240 x 100 mm, bijv. de  ArteTwin-, Venetianer- of een kunststofspaan. Als de laag mat-vochtig is kan deze met een spaan plaatselijk worden verdicht om zo de glans plaatselijk wat te verhogen.

Impregneren
Om de carbonatatie (verharden van de kalk door opname van CO2) niet te verhinderen het oppervlak 3 tot 6 dagen drogen. Wordt er te vroeg geïmpregneerd dan kan verkleuring ontstaan. Omdat Calcino Romantico na aanbrengen een lichtruw oppervlak heeft is het verbruik van Stucco Decor Wachdispersion. Door hoger materiaalverbruik kan dit een andere kleur geven van de Calcino Romantico. Wij adviseren van beide materialen een proefvlak op het object te maken.
De impregneerpasta is niet geschikt als afwerklaag op de Calcino Romantico.Verbruik
Authentico: ca. 600 g/m2 per laag
Travertino: ca. 1000 - 1500 g/m2

Op ruwe en sterk zuigende ondergronden en de wijze van applicatie kunnen het verbruik sterk beïnvloeden. Exact verbruik vaststellen door een proef op het object.

Wordt de decoratietechniek Travertino toegepast dan eerst het voorbeeldblad raadplegen.Verwerkingsomstandigheden
Minimaal 10 °C voor omgeving en ondergrond tijdens verwerking en droogfase.Gereedschap
Venetiaanse, gladde spaan met ronde hoeken
Poleerspaan
ArteTwin spaan of gelijkwaardige kunststofspaan

Let op:
Voor de diverse bewerkingen kan steeds dezelfde spaan worden gebruikt.
Beschadigd gereedschap geeft krassen. Een nieuwe spaan met schuurpapier (korrel 400-600) gladschuren.
Gereedschap welke gebruikt wordt voor Calcino Romantico niet gebruiken voor het aanbrengen van Calcino Decor.Reinigen gereedschap
Direct na gebruik met water reinigen.
Tijdens verwerking steeds voor schoon gereedschap zorgen.