Caparol Capacoll GK

67,99
Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
Hoeveel verf heb ik nodig?

Caparol Capacoll GK

Dispersielijm, klaar voor gebruik, voor het lijmen van glasvezelweefsel (Capaver), FantasticFleece en Capaver Akkordvlies voor toepassing binnen.

Eigenschappen Capacoll GK

  • hoge kleef/plakkracht
  • lange ‘open tijd’
  • laag materiaalverbruik
  • droogt transparant op, eventueel op kleur te brengen
  • moeilijk ontvlambarbaar, in combinatie met Capaver-glasvezelweefsel en Caparol-verven

Toepassing Caparol Capacoll GK

Een geschikte ondergrond voor deze verf moet schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen. Op gipshoudende ondergronden kan door langdurige vochtindringing blazen of aanweken ontstaan. In voorkomende gevallen voor een snellere droging zorgdragen.

Verwerking van Caparol Capacoll GK

De lijm kan aangebracht worden met de kwast, roller of geschikte airless-spuitapparatuur. Reinig het gereedschap direct na gebruik met water. Het beste is als de temperatuur tijdens verwerking en droogfase minimaal 5 °C is.

Lijmlaag:
CapaColl GK met een vachtroller vol en gelijkmatig opbrengen in één tot drie baanbreedtes. Het weefsel direct inbedden en met een behangspaan aandrukken, zodat geen blazen ontstaan. Op een zwak zuigende ondergrond en bij lage temperatuur of hoge luchtvochtigheid de lijm voor het aanbrengen van glasvezelweefsel met een papieren rug voldoende laten ontluchten.

Airless apparatuur:
nozzle 0,017-0,021 inch
spuithoek 40-50°
druk 180-200 bar
CapaColl GK (standaardproduct) met ca. 10-15% water op spuitconsistentie brengen.

Verbruik

  • fijn weefsel en vlies ca. 150 g/m²
  • middelfijn weefsel ca. 100-250 g/m²
  • grof weefsel ca. 250-300 g/m²

Droogtijd

Bij 20 °C en 65% relatieve luchtvochtigheid na ca. 6-12 uur over te schilderen, volledig droog na 2-3 dagen.
Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.

Let op!

De glasweefsels 1100 K en 1100 VB met fijne structuur uitsluitend met verdunde lijm, ca. 20 % met water, verlijmen. De lijm dun met een kortharige vachtroller aanbrengen en voldoende laten aantrekken.
Bij gipshoudende ondergronden kan door langdurige vochtindringing vanuit de lijm de ondergrond zacht worden, blazen geven of afbladderen (reparaties). In voorkomende gevallen zorgen voor een snellere droging door voldoende ventileren of de temperatuur te verhogen.