Tips en Tricks

Hierbij een aantal Tips en Tricks voordat je begint met behangen…….

 

Het is wel zo fijn om een aantal tips en handigheidjes te weten voordat je gaat behangen. Ben je helemaal alleen en heb je geen hulp….. Wees gerust! Je kan behangen in je eentje. Al is het met twee personen wel handiger en praktischer. Maar ja, soms is het niet anders.

 

Denk maar zo… Ben je eenmaal klaar met behangen…. Je kan nog lang na genieten van het resultaat! Met de ruime keuze van meer dan 6.000 soorten behang, ben je koko.nl aan het goede adres. 

 

Het begin is altijd lastig, maar gaandeweg merk je dat het beter gaat. Plezier in het behangen hebben de meeste wel. Mocht dit bij jou niet het geval… Let maar op. Als je klaar bent, ben je blij met het resultaat. 

 

Wat heb je nodig?

Allereerste heb je behang en behanglijm nodig. Oneffenheden kan je opvullen met muuropvuller of een hobbeltje kan je wegschuren met schuurpapier. Daarnaast een verfemmer, een behangroller en een nadenroller. Afbreekmes en een behangstrijker om het goed weg te snijden en strak te strijken.

Wat betreft het klein materiaal, heb je het volgende nodig zoals een schaar, waterpas of line laser, potlood, een trap. En mocht je ruimte hebben, een behangtafel. Maar is geen must, want je smeert de lijm op de muur. 

 

Tips:

-Zorg dat bij de naden extra lijm zit. Zodat het behang mooi aansluit en je geen opstaande naden hebt. 

-Ze zeggen dat, wanneer je een kamer binnen loopt, de hoek of wand waar je tegen aan kijkt. Dat is de hoek of wand waarmee je start met behangen. In de praktijk kijk ik gewoon waar ik ga beginnen en komt het ook goed. Maar misschien werkt deze tip wel bij jou. 

-Probeer wel van wand naar wand te behangen en stop niet halverwege een wand. Om vervolgens twee weken later verder te gaan. Hiermee voorkom je kleur verschil.

-Laat boven en onder 10 cm over. Vooral met patroon in het behang is dit verstandig. Zo kan je een beetje schuiven met het behang. 

-Je muur kan het behanglijm al het ware opzuigen. Om te weten of je een zuigende muur hebt…. Heel handig…, streep water op de muur. Is deze binnen 5 weg, dan raad ik aan om meer dan voldoende behanglijm te gebruiken. Droogt het na +/- 5 minuten op, dan is het een normale zuigende muur. Maar droogt het na 5 minuten niet op, dan spreken we van een niet zuigende muur. 

Hiermee kan je bepalen, hoeveel behanglijm je nodig hebt. 

 

Wil je advies of heb je vragen over het aanbrengen van het behang… Stel je vraag aan een van onze deskundige medewerker. Twijfel je tussen twee soorten behang? Vraag een behangstaal op: info@koko.nl

Delen: